Bijna tien jaar geleden stapte Lucie Wolfs galerie 'De Andere Deur' in Vlijmen binnen. Ze raakte er aan de praat met keramiste Ietje van de Griendt en vertelde over haar zoektocht naar een zinvolle tijdsbesteding. 'Kom een ochtendje naar mijn keramiekles', nodigde Ietje haar uit.

'Ik vond het zo leuk!' Vertelt Lucie. 'Alles viel op zijn plek. Mijn handen in de klei vond ik fijn én het maken van vormen . Het was een nieuwe wereld waarin van alles viel te ontdekken. Een wereld die voor me open stond, zonder hoge drempels. Hier kon ik iets nieuws gaan maken, iets anders, iets dat bijzonder is.'

Lucie had op het hoogtepunt van haar loopbaan in de vastgoed-wereld besloten om te stoppen. Ze keek na alle hectische jaren uit naar een rustiger bestaan. De verworven rust viel haar echter zwaar. De energie waaraan ze haar carrière te danken had joeg haar op en moest bedwongen worden. En zo kwam Lucie bij Ietje terecht. Hier kon ze haar energie kwijt. Ze was gemotiveerd en bleek al snel ook aanleg te hebben. In nauwelijks 10 jaar ontwikkelde Lucie zich tot een veelzijdige keramiste. Lees verder:

 

logo-Keramiek
Lucie-Wolfs
btn12
btnelf
btn10
schalen2 Vazen2 sculpturen2 slidezeven